Cum se termoizolează pereţii

Materialul termoizolant folosit în carcasele pereţilor despărţitori, trebuie să aibă proprietăţi fonice bune şi să fie destul de uşor ca să nu îngreleze construcţia. Acestor cerinţe corespunde "Ecovata

Termica".Aplicarea Ecovatei este posibilă în suprafeţe verticale, din moment ce nu se contractă, nu se tasează. În condiţii de vibraţii moderate, umplutura de celuloză nu numai că nu se aşează, dar dimpotrivă se înfoaie avînd fibre elastice, se ridică în coloanele carcasului. 

Pentru termoizolarea pereţilor, cel mai des se utilizează metoda uscată de aplicare prin suflare în cavităţi – se potriveşte pentru termoizolare din interior şi exterior. Dacă în încăperea dumneavoastră este sau pot fi cavităţi învelite, această metodă s-ar potrivi pentru termo-fonoizolare. 

 La pregătirea pereţilor de termoizolare, merită de ţinut cont, că grosimea stratului trebuie sa fie minim de 10 cm. Densitatea stratului de Ecovata Termică pentru pereţi (suprafeţe verticale) constituie 45 kg la 1 m3.

 

 

            

Exemplu termoizolare pereţi cu Ecovata Termică

Aplicarea Ecovatei prin metoda suflării se efectuiază de către specialişti cu echipament special. Înainte de a începe termoizolarea din interior cu Ecovată, în înveliş se taie orificii tehnologice puţin mai mari ca furtunul aparatului de suflat. Aparatul funcţionează ca un malaxor - înfoaie şi pulverizează vata. Apoi, compresorul împinge cu aer comprimat materialul prin furtun. Rînd de rînd, se introduce furtunul în toate orificiile. Atît timp cît Ecovata trece prin furtun, fibrele materialului se împufoşează cu aerul din exces.Materialul termoizolant înfoiat ajunge în cavităţi împreună cu aerul. Acolo, Ecovata pătrunde în toate ungherile, crăpăturile şi umple complet volumul cavităţii, fără a lăsa goluri. După finalizarea suflării, orificiile se acoperă ermetic. Acest tip de lucrări pot fi efectuate în orice timp al anului. Deoarece Ecovata conţine antiseptic, în ea este imposibil înmulţirea mucegaiului sau a altor vieţuitoare cum ar fi rozătoare sau insecte. În aşa mod, aplicarea termoizolantului "Ecovata Termica", în pereţi despărţitori, nu numai va păstra căldura, dar şi vă va proteja de sunete nedorite. În plus, Ecovata este hipoalergenă, un factor destul de important în condiţiile actuale.

 

Dacă deja aţi decis termoizolarea podelelor, pereţilor, tavanului, podului, mansardei, garajului sau alte construcţii, Adresati-vă chiar acum! contacte