Cum termoizolăm podelele

Termoizolarea podelelor cu Ecovata Termică vă scuteşte de cheltuieli suplimentare la încălzirea încăperii. Instalarea termoizolantului pe podele poate fi efectuat cît cu ajutorul utilajului de suflat, atît şi manual. Ca să termoizolăm desinestătător podeaua fără unelte speciale, trebuie mai întîi să aplicăm pe suprafaţă grinzi, apoi să aplicăm între acestea Ecovata înfoiată din timp. 

Pentru ca termo-fono-izolarea să se primească calitativ, este important să avem grijă ca între grinzi şi ecovată să nu rămînă goluri. Stadia finală a procesului este – montarea suprafeţei podelei (scîndură de podea, OSB, plăci de magnezit). Termoizolarea podelei cu Ecovata Termică mecanizat, după tehnologie, nu se prea deosebeşte de varianta manuală. Diferenţa constă doar în ordinea efectuării operaţiilor. În special, izolaţia de celuloza este suflată după ce au fost instalate pe grinzi suprafaţa podelei. Izolantul se suflă prin orificii tehnologice special pregătite. Aceasta permite termoizolarea monolit. 

În general, lipsa fisurilor şi cuplărilor la termoizolarea podelei, este una din avantajele de bază a Ecovatei, care este un material presurabil. Utilizarea, însă, a plăcilor din vată minerală sau din fibre din sticlă şi a celor în forma de rulon, presupune formarea inevitabilă a fisurilor și scurgerilor. Prin ele vor trece ulterior aerul (proces de convecţie). De aici, se constată podea rece, din care „suflă undeva”. 

Termoizolarea podelelor este importantă nu numai din motive de confort. 

La termoizolarea podelelor, grosimea stratului izolant ar trebui să fie: pentru suprafeţele dintre etaje 10-20 cm, iar pentru cele inferioare (de jos) – 25 сm. Densitatea stratului de Ecovata Termică alcătuieşte la podele – de la 20 kg la 1 m3. 

Peste cîteva zile după termoizolarea podelelor, pe izolant se formează o pojghiţă care împiedică circularea liberă a aerului şi face ca în rezultat să fie redusă la minim pierderea căldurii. Ecovata aranjată între grinzi, se acoperă cu scîndură de podele, sau plăci.

      

Exemplu de termoizolare a podelelor cu Ecovata Termică

Dacă deja aţi decis termoizolarea podelelor, pereţilor, tavanului, podului, mansardei, garajului, sau alte construcţii, Adresati-vă chiar acum! contacte