După cum vedem din tabelul de mai jos, proporţia cost / calitate, ecovata nu are concurenţi pe piaţa noastră de termoizolanţi
- De ce, în aşa caz, Ecovata nu este atît de populară ca alţi termoizolanţi?
Greu de răspuns la aşa întrebare clară. Sunt mai multe motive: aparţia acestui produs în vremuri complicate, perioada cea mai nefavorabilă pentru industria construcțiilor (anii 90 pentru ţările CSI, în Moldova apare în anul 2009), stategii de marketing incomplecte (sau lipsă), termoizolarea prin metode complicat gîndite, preţuri promoţionale ridicate, utilaje scumpe pentru instalare şi multe, multe altele.
Dacă privim la Ecovata cu ochii cumpărătorului, observăm un produs alternativ nou, faţă de care se exprimă o atitudine prudentă față de ea. Majoritatea au poziţia:
- Cînd voi vedea că-l foloseşte vecinul, atunci voi încerca şi eu. O poziţie destul de practică.
Ce-a fi dacă aţi veni anume Dumneavoastră cu iniţiativa, cu inovaţia? Experienţa în termoizolarea cu fibre de celuloză există deja 100 ani la vecinii din Europa pricepuţi şi chibzuitori, pe continentul American, chiar şi în Japonia. Cum credeţi, aceste ţări erau să folosească acest produs în aşa cantităţi mari, dacă tehnologia nu era justificată?
Nu. Astfel, ecovata din fibre de celuloză se consideră un produs trecut prin verificare la calitate. Păcat că la noi în Moldova cam greu se schimbă stereotipurile şi deprinderile societăţii.
Hai să nu uităm că - făcînd primul pas, e mai rezonabil să privim înainte decît prin părţi.