Termoizolarea clădirilor industriale, comeciale, agricole, angarelor, depozitelor alimentare, frigoriferilor.
Prin termoizolarea cu Ecovată Termică, a diverselor clădiri cu carcas metalic, beton armat, altele (angare, depozite, hale, garaje şi altele ), se hotărăşte concomitent cîteva probleme: FONOIZOLAREA, TERMOIZOLAREA, EXCLUDEREA CONDENSATULUI.
Angare – structuri metalice edificate în ritm rapid, larg solicitate în industrie, gospodării agricole, comerţ. Există două tehnologii de bază la construcţia angarelor: tradiţională (cu structură din metal negru ) şi medoda contemporană suedeză (cu structura din profile zincate).
Construcţia angarelor
Construcţia angarelor – un proces de construcţie alternativ rapid. Carcasa angarelor cu pereţi drepţi se edifică cu ajutorul structurilor metalice uşoare, iar ca material de îngrădire serveşte panourile sandwich asamblate la şantier. Termoizolarea se efectuiază după o tehnologie nouă, după medoda aplicării uscate a Ecovatei prin suflare.
Toţi cunosc ce reprezintă panou sandwich.
Dar ce reprezintă panourile sandwich asamblate la şantier?
Profilul casetă constituie baza construcţiilor la aşa tip (adîncimea se alege conform stratului termoizolant , calităţii şi condiţiilor de păstrare a căldurii). Caseta mai conţine elemente de blocaj hidroizolant şi de fasadă. Pentru faţă se foloseşte profilul prelucrat cu polimer, saiding metalic, panouri frontale.
- șuruburi, nituri, piuliţe – întărirea feţelor cu profilul dintre ele;
- termoprofile - profile perforate, îndoite, zincate pentru utilizare în construcţii ;
- căptuşeala interioară – se utilizează tablă ondulată zincattă (С10, СС10, С21);
- pelicolă paroizolantă – destinată pentru creearea barierei paroizolante pentru suprafaţa interioară. Paroizolarea se poate aplica cit vertical, atît şi orizontal din partea interioară a construcţiei.
- căptuşeala exterioară – se foloseşte tablă ondulată zincată (С10, СС10, С21);
- termoizolant din fibre de celuloză “Ecovata Termică” grosimea stratului şi densitatea se determină în etapa proiectului.
Ecovata deţine proprietăţi de exploatare importante: Aplicarea ei este posibilă în construcţii verticale, deoarece nu se tasează. În condiţii de vibraţii moderate, umplutura de celuloză nu numai că nu se aşează, dar dimpotrivă se înfoaie avînd fibre elastice, se ridică în coloanele carcasului.
Materialul termoizolant folosit în carcasele pereţilor despărţitori, trebuie să aibă proprietăţi fonice bune şi să fie destul de uşor ca să nu îngreleze construcţia. Acestor cerinţe corespunde "Ecovata Termica".
Deoarece, Ecovata conţine antiseptic, în ea nu este posibil răspîndirea vieţuitoarelor biologice cum ar fi mucegaiul, rozătoarele, insectele.
În aşa mod, aplicarea termoizolantului "Ecovata Termica", în pereţi despărţitori, nu numai va păstra căldura, dar şi vă va proteja de sunete nedorite. În plus, Ecovata este hipoalergenă, un factor destul de important în condiţiile actuale.
Constructii industriale în Moldova termoizolate cu "Ecovata Termica".
Avantajele panourilor sandwich în baza profilelor casetă în comparaţie cu sandwich panourile convenţionale.
- Siguranţă antiincendiară superioară. În construcţiile de fasadă profilul casetă formează o structură celulară, care în comparaţie cu sandwich panoul obişnuit, împiedică răspîndirea focului în interiorul peretelui.
- Greutate mai mică. În panourile obişnuite „încleiate”, umplutura este vată minerală cu densitatea nu mai puţin de 100 kg/m3. Nu e greu de calculat că la grosimea de 200 mm, greutatea unui metru patrat va constitui nu mai puţin de 34 kg. Pentru panoul sandwich asamblat la şantier, este posibilă umplerea cu termoizlolant mai uşor, care permite uşurarea panoului de 1,5 ori la metru patrat. (de exemplu, dacă se foloseşte termoizolant cu densitatea de 30kg/m3).
- Posibilitatea de a utiliza ca umplutură un termoizolant mai puţin dens (adică, cu păstrarea mai eficientă a căldurii), oferă încă un avantaj – termoizolare superioară la aceiaşi grosime a panoului sandwich. Altfel, s-ar putea cu aceiaşi indici de termoizolare, dar grosime mai mică a panoului, deci construcţie mai ieftină.
- Şi în sfirşit cel mai mare avantaj al panourilor sandwich asamblate la şantier – preţul mult mai mic. Un panou sandwich obişnuit şi un panou sandwich asamblat la şantier cu aceleaşi caracteristici pot avea diferenţa de preţ cu 40-70%.